Thailand


Om 17 minuter rullar bilen mot Arlanda.. jag har nästan packat klart. Inte klätt på mig, sitter i mjukisar.. och bloggar.. Jag, undviker? nänä...
Om jag blir rik ska jag ha en egen packare.. så man slipper den här skiten!
Men snart blir det Thailand, åh va gött!!!!
Jag ska shoppa 300 pocketböcker på Arlanda.. och en jävla massa skvallertidningar... Och baara gotta mig!
"cause I´m worth it"

Jag ska tänka på er alla! Och skänka er många tankar!

Tata!


Helsingborg..


Jaha..då satt man på ett hotellrum i Helsingborg..
Idag har vi spelat här i stan och rasist-träsket Landskrona, det har gått bra, vi hade ny-premiär idag.
Pålle gjorde trollkarlen och jag Fillifjonkan. Jag har sällan känt mig så dum..men det gick fint ändå.
Pålle frågade innan om han fick ha sina nyköpta solglasögon som trollkarl.. och vi sa strängt: nej. Det räcker gott och väl med hans Micheal Jackson peruk som han speciellt inhandlat för detta..
Men tro på fan att han har dom på sig ändå när har gör entré som Trollkarl i Mumindalen! Jag började skatta, men jag är ju ändå dold i muminskallen..så det gick bra ändå. Lilla my, fick klämpa järnet..
Han är för härlig den där Pålle...

Annars så led jag mig igenom melodifestivel ikväll, undantaget va ju Björn Gustavssons låt till Carina Berg. Killen är bara typ 21? Fatta att slå igenom när man är så ung? sjuukt.

Om två dagar drar jag till Thailand! Yes yes yes, det blir la gött det!! Sen kollationering... känns lite skumt att komma till Vimmerby igen..som om man va där för några veckor sen. O så många överjäkligt goa och bra människor som inte kommer vara där!! Det blir sannerligen ett nytt år kan man säga..

Jag saknar mina vänner..
Muminensemblen i all ära, absolut! Ett gäng otroligt olika personligheter..jag kan knappt förstå att dom turnerat i så många år utan att bli tokiga på varandra.. Jäkligt goa.
Men det blir en stress av att inte träffa folk..o sen direkt till Thailand!
Hallååå, glöm inte bort mig nu!!!!

Läste en modeblogg idag..en rätt töntig sådan..där tjejen i fråga drog till med mitt "Tata" i slutet. Ge fan i det, it´s mine, mine, mine...

Tata!


Trollhättan


Sitter alldeles ensammen på ett hotellrum i trollhättan. Ibland låtsas jag att jag är här på creddig inspelning av långfilm med Von Trier..men sanningen är ju att jag spelar ett vitt stort troll med allvarlig fetma och otroligt stor nos. Men han e fin mumin. Fick just en släng av dåligt samvete, allvarlig fetma, dom ser ut så bara, hela familjen, och dom är av högst rang i hela mumindalen faktiskt..

Det är lite långsamt nu..blir mycket tid spenderandes framför "never-ending-såpor" och Oprah.
 
Fick just reda på att Robert tackat nej till ALV..min stöttepelare och kära vän i katthult! jävla piss och skit. Hur ska det nu bli?? Blev förbannad och tänkte att då tackar jag fan nej jag med, det blir ingen jävla sommar att hänga i den där jävla granen iaf. Men så får man inte tänka, det är onödigt och orättvist mot mig själv och alla andra att tänka så.
Men det svider i min ALV-själ att inte han kommer finnas vid min sida och viska snuskigheter örat osv. Det är sjukt hur fort allt kan svänga för mig, jag hinner inte alls med alla gånger. Ena stunden, allt känns ok, men helt plötsligt, POM POM, så känns det som ett oövervinnerligt svart hål gapar över mig. Sen är det ok, rent ut av riktigt bra, så POM POM igen. Utmattande är det. Men det blir bättre och bättre.
Andas in gult, andas ut svart. Klappa sig själv på axeln och säga till sig själv att man är bra.

Nu över till annat!
Ola Rapace om Guldbaggegalan och svensk film...
"Jag skulle aldrig gå på sån skit. 
 Det är roligare att spela ping-pong än att läsa ett filmmanus från sverige. I pingis kan man åtminstone  vinna, ett set, en boll. I filmbranschen i Sverige är alla förlorare".

En hård kille det där.

En annan rolig sak är att Christer Sjögren förföljs av en norsk kvinna som tror att hon ska flytta in hos honom, hon brukar stå utan för hans dörr med en resväska. Är hon inte klok, jag frågar mig? Man skulle få betala mig en miljon för att jag skulle ta i honom med tång.

Tata!


Villovägar..


Det är inte roligt att dras med mitt lokalsinne.
Igår natt gick jag bort mig helt.
Jag skulle promenera från Wravrinskis till vasa..kl är ett på natten, jag missar spårvagen.
Börjar knalla, funderar över livet och känner mig lite deppig, vilket resulterar i att jag för ett ögonblick glömmer bort att mitt lokalsinne inte är att lita på.
Blir lite övermodig och ska ta en genväg upp för en kulle...blir liite nervös för jag inte riktigt känner igen mig. Men tänker att livet ändå är elakt, då kan jag lika gärna gå bort mig helt o vara med om hemskheter.
(En kort kort stund tänker jag så), sen sansar jag mig och tycker att jag nog känner igen mig på kullen, och tar en liten stig på sidan av ett hus.
Och vips, så har jag tappat bort mig helt!
Jaha... jag är på en kulle, med tusen höghus omkring mig och en massa småvägar åt alla håll.
Dåliga lokalsinnets mardröm.
Det är ju inte så många människor ute att fråga där upp bland husen, så jag väljar en liten väg där..sen är jag ännu mer väck. jag har ingen aning om vilket håll jag kom ifrån, eller vilket håll centrum är åt.
Till slut hittar jag ett medelålders par, som jag frågar, då berättar dom att om jag fortsätter på min väg kommer jag till linnéplatsen om en halvtimme.. Ojdå, då är det helt fel. Dom ger mig en vägbeskrivning till avenyn, och jag knallar vidare.
Efter ett ögonblick har jag tappat bort mig igen. Fan!
Hittar en tjej som ger mig en ny vägbeskrivning, och jag letar vidare. Gråten i halsen och hemlängtan..
Sen! Ja, där i fjärran ser jag en spårvagn! Lycka! Mitt liv leker. Kommer ut på Kapellplatsen och då hittar jag minsann hem. (Man går längs spåret och släpper det inte ur sikte) Då har jag alltså virrat runt i det där bostadsområdet ovanför Kapellplatsen i en timme.
Sen kom jag hem och pussade på min lägenhet.

Jag tycker att Eric Gadd liknar Karlsson på taket.

Nu ska jag spela Mumin!

Tata!


Svett från 1993


Nu är jag jag på muminturné!
Men för tillfället är vi gbg och spelar i på konsterthuset under ett par dagar, så jag får sitta i mitt underbara fönster och blogga lite!
Jag luktar äckligt. Jag har på mig en dräkt som varit på muminturné sedan 1993 när vi spelar..och idag har vi spelat två ggr.. Själva "mumin-utsidan" den går att tvätta men inte själva "innanmätet"..
Men vad gör man inte för att ge världens sötaste barn en liten kulturupplevelse!
Sen är det himla kul faktiskt. Det är jäkla gäng man åker runt med, man gör inget annat än att skrattar.
Men man missar all publik-kontakt i den där dräkten, man ser inte ett skit! På premiären så hittade jag inte ut när jag hade en stressig sorti, råkade gå in en ridå, och hela jag snurrade in mig i den...sen hittade jag ut tillslut..och fastnar med mumin-mammans förkläde i muminöronen. Kommer loss till slut, och kutar ut på scen där dom andra stått o väntat ett tag.. 

Jag har lite medvind just nu, känns bra. Muminturné, Thailand, ALV!
Jag ska ränna runt i Katthult i år igen, känns riktigt kul! Det är grymt skönt att impra med en hel jäkla bongård!
I miniatyr såklart..men ändå! Mycket roligt att repa in..älskar att repa (oftast)..
Jag kommer sakna mitt fönster.. jag har knappt hunnit packa upp förrens jag måste säga upp lägenheten igen! Det känns ruskigt tråkigt. Jag vill inte bli bostadslös igen i september.

Men det löser sig sa gubben som sket i vasken! 

Mellan Thailand och Vimmerby ska jag försöka umgås med folk som ser allför sällan. Men ni ska väl komma ner och hälsa på i sommar hoppas jag!?

Tata!


Lite bilder och annat tjafs


Jag gav det ett nytt försök, uppladdning av bilder alltså, och hör och häpna, jag lyckades. Blev lite stressad att det skulle sluta fungera så jag tog bara tre.. kanske kommer fler sen nån gång..
Dom här togs under Anna-lills besök i lilla Gbg! 
                                         

     Togs på promenad uppe i vasastan. Mysigt va det!

      Dryga jävel, ta och lägg undan kameran....

 Götaplatsen!


Jag har ett problem..jag måste packa till Thailansresan idag, även fast det är två veckor kvar tills det är dags!
Hatar att packa, måste antingen vara illa tvungen att börja, eller så måste jag vara sjukt motiverad. Jag kommer hem sent på kvällen den 25e, sen på morgonen bär det av mot Arlanda. Jag vet att jag kommer få packa på natten.. men jag försöker verkligen att hitta motivation nu idag.. Hur gör man? Tänker att jag ska skita i att ta med mig nåt och bara köpa nya grejer där nere. Är det bra? Billigt är det iaf. Fast det är ju billigare att inte köpa. Måste bli ekonomisk.
 
Imorn åker mumindräkten på! Det ska bli rätt kul. Jag är inte nervös över att jag ska spela en föreställning utan att repa något, utan hur jag ska hitta till Odenplan från centralen.. Jäkligt nervös faktiskt. Tänk om jag och mitt kassa lokalsinne virrar bort oss, kommer försent, blir skälld på, o ska sitta i en buss i flera timmar och skämmas?? Hur jobbigt skulle inte det vara?  Måste sluta vara en sån tant.
Börja bli ekonomisk och sluta vara tant.

Du bestämmer själv hur ditt liv ska bli.
Om inte du tror på dig själv, Vem ska tro på dig då?
Så jag tror på mig själv.
I denna väntan, så tror jag på mig själv. Det har jag rätt att göra.

Tata!

Rapport från 19:e sep 2002


Detta inlägg skrev jag på Lunarstorm under min tid som Wendelsbergare. Hade bott i Gbg i 4 veckor.

Jag skrattar gott åt det här minnet!
Håll till godo!

Igår hade min skola glitter & glamour fest. Jag kom hem halvett.
Öppnade toalettdörren för att borsta tänderna.
Handtaget lossnar, så jag lägger det på golvet utanför toan och går sedan in och DRAR IGEN DÖRREN.
Hur dum får man bli? Hur dum som helst tydligen.
Jaha..nu var jag inlåst på min toalett i min källare.
Efter några panikdunkningar på dörren inser jag att Britt och Olle som ligger och sover två våningar ovanför mig, inte kommer ett höra hur mycket panik jag än skulle få.
Jag sansar mig och tänker efter lite granna.
Kommer fram till att jag faktiskt har ett litet fönster i min bastu, som är ansluten till toan. Jag begrundar fönstret ett tag, sedan drar jag slutsatsen att jag inte är för tjock för att komma igenom.
Eftersom det enda jag har på mig är ett litet nattlinne och ett par trosor så rotar jag lite bland undanlagda grejjer som jag som tur är lagt undan i bastun. Drar på mig en kappa och ett par tofflor och börjar mitt projekt som "Mack-Gajjver" och slungar mig upp mot fönstret.
Jag inser när jag är halvvägs ute, att jag halvligger i en rabatt med en stor jävla blom-buske rakt framför nyllet.
Äh, va fan ut måste jag ju, trots smärre panik.
Jag har nu kommit ur fönstret, då en jädra mega äckelsnigel kladdar fast sig på min hand. Fy faaan!!!
Jag kryper nu i panik (storlek större) ut ur busken och förbannar mig själv för att vara så himla klantig.
Jahaja.
Nu var det ju bara att krypa till korstet och ringa på hos Britt och Olle. Britt och Olle vaknar inte. Pling pling! nähe..
Jag går ett par varv runt huset och känner mej helt övergiven och vill hem till söderfors. Sätter mig i garaget bredvid Britt och Olles kompostering. Känner mig ännu mer övergiven.
Sen plingar jag på igen. Då svarar Britt och undrar vem det är. "Line" piper jag fram. Då kommer hon ner och öppnar. Där står jag i trosor och en vinterkappa med snigelslem lite här och där..Sen efter jag berättat vad som hänt och vi sitter och skrattar lite åt mitt lilla äventyr. Hon förbannar även stackars Olle för att han har dåliga handtag på dörrarna.
Sen så går jag ner deras väg till källaren. Äntligen.
Där ligger dörrhandtaget på golvet och flinar år mig.


Vilket innehållsrikt jag har levt om man tänker efter.. hoho.


Tata!


Semlor, räksallad, mm


"Alma, jag känner mig oanvändbar" - citat från Anton alias Simon Karlsson i somras. Så känner jag mig iaf nu, sitter och väntar på att göra mig i ordning för en tur till Uppsala. Det är en timme kvar, o "göra sig i ordning" tar väl en tio min.. och jag har gjort allt jag borde, tom ätit frulle. Så nu håller jag på att tråkar ihjäl mig själv. Så jag snackar lite strunt här på bloggen helt enkelt.

Jag hörde igår på radion, angående "Fetisdagen", att semlor är det värsta du kan äta typ. Men man kan ändå "göra varianter" på semlan så den passar din diet. Ett förslag va att ta två fullkornsbröd, bre på lite grädde, och nötter mellan bröden, så vips, en semla som passar "sten-åldersdieten", jippi.
Sen hade dom "Atkins-semlan", som va en skål med grädde, med lite nötter på toppen.
Men såå bra då, då slipper dom stackrarna att slippa sakna sin semla! Eller inte.
Jag tycker inte alls om semlor, men likt förbannat så ska det ätas en på självaste fetisdagen tycker jag. Och det gjorde jag, pappa och jag tröck ner en semla i var och kollade på Beck. Mamma går på GI, och fick titta på. Stackarn.
Men mamma får äta bacon, och omelett på morgonen, det blir pappa avis på.. Hur kan man vilja äta bacon? På morgonen? och HUR kan det vara bra för din kropp? Jag fattar ingenting. Bacon eller räksallad till frukost. Vaddå, äta en räksallas halvåtta på morgonen? Och vem har dom tänkt skulle stå och göra i ordning den?
No thanks, då äter jag hellre ingenting..

Annars..så tycker jag stagepool är fantastiskt roligt ibland. Speciellt när man får ett mail där det står :
"Du har fått ett svar från en rollsättare, var god att gå in på stagepool.se, och läs meddelande, brådskande!!" typ..
Och så går man in och klickar sig fram till ett mail där det står:
"Vi är absolut inte alls på nåt sätt intresserade av dig, men vi behåller ditt cv till framtida projekt, där vi antagligen inte alls vill ha med dig"
typ..
Det är inte det att man blir förvånad, jag tycker faktiskt det är roande. Ibland iaf.

Nu govänner, är det tid för mig att åka tåg.

Tata!


tågresor m.m


Att åka tåg..det är alltid underhållande, tja, för det mesta iaf.
Det brukar ofta finnas intressanta människor i närheten, och inte alltför sällan i stolen bredvid en själv.
Gårdagen spenderades på ett riktigt mjölk-tåg som tog mig från Ggb till Sthlm, och i fyrsätet bredvid mig satt det två killar, som började snacka vilt med en lacoste-klädd typ mittemot, dom bjöd han på lite godis.
Sen berättade dom (och jag tjuvlyssnade hårt) att dom va två bröder från Västerås som varje vecka kastar pil på en Sverige-karta, där pilen hamnar, dit åker dom på helgen och festar. Och bor på stadshotellet. Den som kastar pilen, står för hotell-kostnaden. Och denna gång hade dom siktat norrut, men efter ett crap-kast från den ena brodern så hade pilen hamnat på Karlstad. Så där hade som varit nu i helgen och festat.
Inte nog med det, bröderna sysslade med "gymnastik", så i varje stad söker dom upp "gymnastik-sällskapet" (som tydligen finns i dom flesta städer?) och tränade med dom.
Underligt brödra-par det där, men rätt uppfriskande ändå.. 
Jag är oftast minst i världen om jag kommer till en ny stad, och gå ut bland en massa folk som man överhuvudtaget inte känner, känns inte heller så lockande. Haha, vilken tönt jag är!

Annars.. så befinner jag mig i Söderfors nu, det är så in i helsicke mycket snö här! Man måste pulsa fram. Lite trevligt, men ovant. I Göteborg regnar det konstant, förutom en blygsam hagelskur vid ett tillfälle.

Tata!

RSS 2.0