Dagens ros!


Idag govänner, är en stor dag!
Idag har jag nämligen fått min allra första "Dagens ros"!
Dagens ros till:
Line Östblom för att hon sjöng "Astrid Lindgrens-visor" hos oss, vi hade det jätteroligt, Kram hälsar alla barn och personalen från "Solgläntan".
Det ni! Fånigt kanske, men jag blev iaf mycket glad o varm om hjärtat.
Sen när jag kom hem idag stod det en bukett rosor på köksbordet med ett kort från kära mor och far, där dom hade skrivit en hälsning att jag är bra. Och så fick jag en väldigt fin present med.. Fy så snällt av dom.
Det är inte utan att man börjar undra om man fyller år igen eller nåt.
Så..jag kan inte annat än säga att det här är en bra dag!
Den här känslan ska jag suga lite på, som en karamell man bestämmer sig innan man stoppar in i munnen att den här jäkeln ska jag minsann inte tugga upp på en gång. .

O så har jag även ätit dajm-glass ikväll, (dajm? daim?) det va himla gott. Eller gött som det egentligen heter, på rikssvenska.


Dagens ros till alla er som tycker att det banne mig vore på sin plats!

packa linelajne, packa.

Jag borde verkligen packa, verkligen. Men jag hatar det. Jag gör tafatta försök med jämna mellanrum, men hamnar sittandes på golvet, med benen i kors som en sur 3-åring.
Men jag tycker det är så fruktansvärt otroligt tråkigt. Sen hittar jag inte någon motivation eller inspiration heller.
Jag har löjligt mycket kläder, och tyvärr en enda löjlig garderob i min nya lägenhet = omöjlig ekvation. Jag måste alltså välja vilka grejer som ska få äran att följa med. Då jag är lite av en materialist, är detta faktum lite hjärtslitande.
Men jag ska ju börja leva ett enklare liv, ett liv med endast ett par tallrikar, några kaffekoppar, ett schampo, en hårsnodd osv. Ska bli skönt inbillar jag mig. Hoppas jag inbillar mig rätt.

Dra mig baklänges på en gammal stång, nu måste jag väl göra ett nytt tafatt försök.

Tata

Måndag med kaffe och laptop

Jag ska bli livsnjutare. En sån här person som kan ligga på golvet i sin lägenhet alldeles ensam. Med rökelse i fönstret och en stor kopp rooibos, och nån skön musik. Och bara ligga o tycka att faaan va skönt det är. Jag har nog en del att jobba på innan jag är där.
Idag försöker jag livsnjuta lite, jag har druckit tre koppar kaffe, sitter på golvet, och plickar på lappen. Alltid en början mot rooibos och rökelse eller?

Det är söndag i min skalle, inte måndag. Men om jag ska vara ärlig är dom flesta dagar lite av en enda röra nu för tiden..har ta mig fan inga rutiner alls förutom kaffe typ. Men på ons ska jag jobba på dagis, då får man känna sig lite nyttig! Och uppskattad..haha. Jag ska sjunga o leka med dom så dom bara äääälskar mig. Gött.

Min syrra är hemma i söderfors o hälsar på, hon skulle åkt iväg igår, men nu blir hon kvar tills imorrn. Lyxigt att få vara hela familjen, händer aldrig annars. Ska surra fast henne i soffan så hon inte kan dra tillbaks till staterna. Jag skulle ju ha åkt till NY i dec, men nu ser det ut att bli lite framskjutet, lite synd men ändå skönt. Jag flyttar ju snart in i min skrubb i Götet! Jag har handlat mina första saker till den, tyvärr handlade jag på "buy nothing day", så jag skäms lite ändå.. men nu har jag fyra fina kuddar till min säng/soffa/enda-möbel-som-får-plats iaf! Mitt nästa mission är att handla en kaffebryggare. Den ska vara svart, lite, billig och rymma 12 koppar. Vi får se hur det går.

Det ramlar ner barn från storken nu! Cajsa har fått en liten Celina! grattis grattis till er! önskar er allt gott!
Och Anna...hon går med magen i vädret och längtar efter storken..men du får hålla dig lite till!

I´ll be back
Tata!


Fredagskväll - premiärens afton

Idag är det fredag..Det betyder Idol och pizza hos Östbloms.
Vi sitter i soffan och äter pizza och dricker coca-cola, samtidigt som vi kritiserar Idol ihop. Faktiskt ett rätt trevligt fredagsnöje om jag får säga det själv.
Pappa slänger ur sig diverse haranger om alla idoler, och mamma frågar pappa hur han kan uttala sig i frågan när han inte kan nånting om musik. Och jag ler i smyg åt dom och tycker det är lite småmysigt. Idol är lite av en tradition hos oss, även fast vi inte ens tycker det är så bra i år. Vi är rörande överrens om att Sebastian som va med för några år sen, är bäst. Så är han snygg med. Sånt är ju viktigt med. 

Ja...för andra finns det annat att göra denna fredagskväll! Anna-lill har "ny-premiär" av Hotell-liggaren i Borås ikväll, och Erika har premiär på en cabaret i Vimmerby, stort lycka till, till er båda två!! Tänker på er.

Annars har jag varit hos tandläkaren idag. För första gången sen jag va 19 år. Jag är 25 nu. USCH. Håll i er nu, för det här är äckligt..dom tog bort tandsten (vidrigt ord), och fy satan, sånt gör oooont! Tandläkaren var våldsam, och jag har ont fortfarande. OCH jag måste dit om två veckor o laga två små hål som jag hade. Känner mig misslyckad och dålig som tydligen inte skött om mina tänder. Men nu jävlar ska jag köpa plackers och tandtråd så det står härliga till.

Tata!


Barndomsminnen...

När man hux flux, hals över huvud flyttar hem till sina föräldrar, så börjar man till slut, hör och häpna, tröttna på att ligga insnurrad i en filt och titta på Hem till Gården och Americas funniest homevideos, och DÅ börjas det oundvikligen rotas och letas och plockas bland ens galma prylar.
Jag är inte en person som slänger grejer, no no no, jag är en "bäst-att-spara-på-allt-man-vet-aldrig-om-man-ångrar-sig-så-jag-behåller-det".  Men...i våras så tröttnade mina kära föräldrar på detta och tvingade mig att rensa...
Och herre min skapare, så mycket skit man ändå samlat på sig!
Bland annat 5 tomma "Peters pops", två tomma flaskor "absolut vodka", och ca 40 st tomma flaskor "Festis peach passion" ...Och dessa hade jag i min bokhylla under mina härliga tonår..hade jag inget bättre att ha där?Man frågar sig...
Och två kartonger överfulla med Backstreet Boys-posters och utklipp... Jag va ett i princip fanatiskt fan av detta amerikanska "boy-band"...."neeeeej, dom äääär inget boy-band, dom är iiiinte alls som nåt annat, dom sjunger jäääättefint faaaktiskt!" (min standard-försvars-replik under en massa år). Ner i sopsäcken, ner med allt jag kunde hitta, drabbades av vanvett....slängde nästan allt från mina tonår! T.o.m. mamma sa lite nervöst att "du kanske ska behålla nåt iaf?"
image2

Då kändes det rätt som det va skönt att slänga...men i somras kom ångesten..
Vad ska jag visa mina barn då?? inte för att dom rimligtvis skulle vara intresserade av en festis-flaska och en bild på ett par amerikanska pojkar.. men ändå.
Gjort är gjort. O lite befriande kanske det är iaf.
 
Nåt som jag faktiskt har låtit bli att slänga, är alla gamla serietidningar. Min idol i tidigare år va ju då "Bamse",  min storesyrra, hon hade avancerat upp till "Acke" eller "Archie". Jag har plöjt mig igenom en hel packe tidningar, och det är rätt roligt! Bamse är ju egentligen vansinnig. Han säger att han är världens snällaste björn, samtidigt som han slänger upp snattare i grantoppar. Hur kommer dom ner? Och han äter aldrig godis, yeah right.
Sen har vi Acke him self som har TVÅ tjejer..Betty och Veronica. Och dom går med på det! Först pussas han med den ena, sen åker till den andra och pussas med den! Och Betty och Veronica är bästa vänner. Sjukt orealistiskt. Nån borde lära den där Acke att veta hut. Men det fattar man ju först nu, så det va tur att jag sparade dom så jag kunde återläsa dessa i klokare år...
image4


Jag har en känsla av att jag kommer återkomma till Acke i senare inlägg.

Nu får jag inte skriva mer. Redan för långt och ointressant.
Ha det!

På skakiga ben i en okänd värld...

Oj...
Jag måste ju iaf testa det här med bloggeri..så nu sitter man här och försöker komma på klämmiga skämt, och underfundiga teorier om saker och ting..för det är väl det dom bästa bloggarna innehåller?
Aahhh...prestaions-ångest kom just som ett brev på posten!

Jaha ja.. en annan grej som man kan skriva är väl vad man ska göra idag? Jo, idag ska jag släpa mig in till sthlm (pensionärs-stressen sätter in), och sitta i publiken på Babben och Co, Silvia hade vunnit biljetter genom någon bra motivering om att hon ääälskar programmet, men när hon vann dom kröp hon till korset inför mig och bekände att hon aldrig hade tittat på det..och om jag hade det, fick jag gärna följa med på den andra biljetten..haha.
Gäster som ska dit är Björn Skifs, Louise Hoffsten och håll i er nu...Anders Lundin. fan då, kan det bli folkligare? skulle vara Jihde i så fall.. men det blir kul ändå, hoppas Hoffsten drar av nån grym låt.

Det får bli mitt premiär-inlägg, min blogg-oskulds försvinnande, mina första stapplande steg uti bloggandet.
Har en känsla av att dettta kan vara beroendeframkallande...

Tata!


RSS 2.0