Ett nytt år på intåg


Ikväll smäller det!
2007 blir 2008! Ett helt nytt år, och ett gammalt relativt skitcrap-år bakom sig.
Och ett nytt friskt och fint år framför sig.
Nyårslöfte? njeaaee..vet inte så noga. Mest bara att det ska bli ett nytt år, och helst att det ska bli bättre. Och det tror jag att det blir!
Ikväll ska jag till stockholm och fira in mitt nya år! Skulle kunna bli kaxig och säga: Jag drar till sthlm ikväll, ska på trerätters, och glittriga kläder.. Men riktigt så kaxigt är det inte. Vi ska till en lägenhet utanför nånstans..vi har skramlat typ 70 pix var, och Lilis lillebror ska slänga ihop nåt som går att äta på..och det är inte mer än högst tio pers..och jag skulle kunna sätta pengar på att alla har jeans och koftor på sig. Men själv tycker jag det är alldeles perfekt, passar mig som handen i handsken att fira så. (är lite av hata-nyår-typen) Så det ska bli roligt! Vi har laddat upp med diverse alkoholhaltiga drycker, och både Emma och Lili är riktiga må-bra-piller! Så jag ser fram emot kvällen!

Igår va det dop, Cajsas lilla Celina va det som blev kristen.. Så liten o söt, bara 1 månad gammal! Hon hade fått utslag och va alldeles rödprickig, men söt som socker. Jag sjöng lite låtar, det gick rätt bra tror jag. Sen va det roligt att träffa Lina, Rickard och Annika. Vi satt som tonåringar och fnittrade och viskade. Ungefär som förr i tiden.. Det tog lååång tid att öppna alla presenter.. Vi gav en röd "gung-älg" till henne, som vi va mäkta stolta över! Det va det klart största paketet, för Lina (med en hel del hjälp av killen sin) hade skruvat ihop den. Otroligt söt om vi får säga det själva.
Efter dopet åkte jag och Annika ut till Carros nya hus, och käkade pizza o grejer, och skvallrade vidare. Mycket trevligt! Deras hus va stort och fint. Med stall!! Jag vill också ha ett stall på min gård. Och deras badrum va så stort...Det va dubbelt så stort som hela min lägenhet i Göteborg!!! Sjukt, helt sinnessjukt.



Önskar alla goda vänner ett underbart gott nytt år!!!

En speciell tanke till min speciella Anna-lill som firar uppe i Åre, jag skulle gärna fira in det nya året med dig!

Så fin



" Varenda en bar blommor i sin svans
och inne under träden var det dans
och fyra karuseller åkte runt med spel och sång
där satt de tretton homsorna med varsin röd ballong
hemulen åt en stor blini med hallonsylt och smör
men ingen såg att knyttet kom och stod där utanför.
Men vem ska trösta knyttet med att säga som det är:
stig in och säg godafton så de SER att du är här!"

Ur "Vem ska trösta knyttet" av Tove Jansson


Är den inte fin så säg? Det träffar rakt i hjärtat på mig..jag är som knyttet liksom.
Ibland måste man våga ta för sig i gemenskap och vänskap, man mår inte bra av att anta att man inte är välkommen. Man kan inte ta förgivet att man inte är välkommen. Då mår man skit. Och varför skulle man inte vara välkommen? Alla mina vänner är alltid, alltid välkommna hos mig. Då måste man börja våga tro att man är lika välkommen själv. Annars är det inte någon gemenskap o vänskap att hänga i granen så att säga. Och jag är rätt säker på att mina vänner är värda att sitta högst upp i granen...

Kärlek och socker!

Linelajnelööv


full på socker..

Nu är självaste julaftonen över!

Lite skönt. Igår åt jag, i princip var 5:e minut...det finns ju så mycket framplockat hela tiden..spelar ingen roll att man redan mår illa..så får man syn på en kola, eller mustflaskan eller alladin-asken..o då rätt va det är känns det helt rätt att ta lite till.
Jag är fortfarande mätt sen igår.
Det blev kaffe till frukost i morse, endast.
Men nu är mormor här och vi ska snart käka igen...massa mat. Herregud. Snacka om "okynnesätandets" (stavas hur?) helg! Min syrra och jag pratade lite om hur sorgligt det är att det tex sitter barn på julafton som har alkis-föräldrar som inte har nån mat hemma i skåpen..o hur myyyycket vi har. Sorgligt, så vi slutade tänka på det.

På självaste julafton kan man tänka att det finns mycket bra på tv.
Men icke.
Igår på fyran visade dom "Splash" från typ 1991, men Darryl Hannah (när jag va liten tyckte jag hon va så snygg att jag höll på att dö), och Tom Hanks.. Jäkligt kul att Tom Hanks väljer att flytta ner i havet med sin sjöjungfru i slutscenen.. han blir typ sjöjungrfu han med..och dom simmar iväg i Hudson River tillsammans, och underligt nog är Hudson River fullt med akvarie-fiskar och färggranna koraller? haha, världens sunkigaste flod egentligen. MEN det är bara film.
När jag va liten tyckte jag det va en väldigt bra film. Inte nu längre. Men rätt underhållande ändå.

Nu ska jag ner och pyssla om min mormor lite! Och fortsätta mitt ätande.

Tata!

julgodis..

Nu bakar vi julgodis här hemma. Vi kör på Leilas jul, linan ut, och gör rocky road med dumle o marshmallows..och smörkola med lime-smak..och saffransskorpor. Eller mamma gjorde skorporna för det va väl lite för avancerat för mig och min inte alls så köksliga syster. Ska bli gott att hugga in på allt det här sen!

Jag har ett förslag...om ni känner att julen är på väg åt lite fel håll, alla klappar man köper hit o dit, o man känner att det blir lite för hysteriskt.. Då kan man göra en god gärning och skänka lite pengar till tex barncancerfonden eller liknande, för att väga upp lite.. Gör't!

Annars hoppas jag att alla får en god jul!

Puss och kram!

Linelajnelööv

Så går en dag...


Jag vill skänka en tanke till lilla Felicia, en kämpande liten tjej, som jag har följt genom att hitta en länk på Anna-lills blogg.
tidigmamma.blogg.se
Hennes mamma har skrivit dagbok om hur livet är för deras dotter felicia, som har kämpat tappert mot cancer.
Idag när jag gick in på hennes sida, så har hon flygit iväg till himmelen. Jag sörjer med hennes familj, det är så tragiskt. Så, en tanke till alla er som kämpar vidare med ett liv utan er flicka. Och till felicia, hälsa min farmor o farfar om du ser dom, dom är snälla och bjuder dig på glass!
Vet inte om jag tror på himmelen alls, men i såna här stunder så bara måste man välja att tro. Ett tag iaf.
Gå in på sidan och läs, det ger en mycket.

Själv har jag flyttat ner till göteborg, reclaimade stan i en vecka ungefär, sen drog jag hem till söderfors igen, för jul o nyår! Det känns grymt gött att ha en lägenhet med ett perfekt läge! annat än kortedala det...
Men den är så liten o bland känns det lite klaustrofobiskt..o väggarna kryper mot en.. men man vänjer väl sig!
Det va härligt att få träffa goa vänner, utan dom hade jag nog inte klarat mig en vecka där nere. så tack tack, ni är för härliga.

Idag har jag handlat klart alla mina julklappar..känns skönt som fan. men jag vet inte helt 100 vad det är jag fått med mig hem. Blir sjukt stressad av alla människor!! Mina sämsta sidor kommer fram o jag blir tom irriterad på skraltiga tanter som går för sakta. Och alla andra som inte håller min takt, (turbo-tempo) har fått höra mig frusta irriterat..
Och om det har stannat nån fjortis framför mig så jag lite fint drämt in mina kassar i dom. usch, jag vet, jag är hemsk...

Men nu är det tid för julefrid! haha, vad nu det är.

Tata!

Söndag..

Grattis Picasso, du rodde hem det med fladder och strass!!
Jag och min pms fick tårar i ögonen redan när dom åkte upp ur den där pucken i golvet. Och som så många andra hulkade jag till lite varje gång dom visade Picassos pappa i bild, han va fin farsgubben.
Fick en comment av anna-lill att det va samma karl som gör kläderna till let´s dance, som stylar idolerna. Kläderna i all ära, men jag har lättare att se dom i let´s dance sammanhang.. men va vet jag, har jag nåt stylejobb kanske? Nej. 
Läste nånstans i någons blogg "jag skulle hellre sälja mitt rövhål på internet än att vara med i let´s dance", haha! Ligger nåt i det.

Idag har jag inte gjort mer än att promenerat i dimman som ligger över Söderfors. Innehålls rikt?
Nej...jag håller på att tråka ihjäl mig.
Imorn blir det till att knäcka ryggen hos naprapaten, och shoppa lite. Sen bär det av mot Göteborg på tis! På skakiga ben.. men RECLAIM THE CITY! Det är mitt motto den närmsta tiden. ojoj, får lite tryck över bröstet av att bara skriva nåt så självsäkert. Jag är skiträdd i ärlighetens namn.
Men man lever bara en gång, och det här ska väl vara lite av ens prime-time i livet? Jo. Så det är bara att tjuren vid hornen.
Det va värst vad jag ställer frågor till mig själv och sen svarar på dom..

Jag skulle vilja lägga in bilder i min blogg..men jag är för slö för att ta ut minneskortet ur kameran. Höjden av slö-het. Ska bli ändring på det.

Tata!


Tandläkaren


Nu är mitt tandläkarbesök ett minne blott.
Två hål lagade efter lite sprattlande i "ligg-stolen". Jag ville inte ha bedövning, för jag vill inte ha en sån där hemsk spruta i munnen. Så varje gång det ilade till, så flög mina ben upp. Tandläkeren Bo, skrattade åt mig. Han skrattade även när jag började svettas på överläppen..och han skrattade när han sa hejdå. Härligt att man kan glädja nån med en liten tandläkarskräck..
Men nu är man hel och ren i käften! haha

Jag satt o slötittade i tidningar innan Tandläkaren Bo tog emot mig, och jag hittade en sån härlig artikel!
Den handlade om en gammal kvinna som hette Anna-Maria Grek. Hon va hela 108 år gammal!
Här kommer ett litet utdrag från intervjun...

Vad är det som gör att man blir så gammal?
"Jag vet inte. Är man glad så går det!"

Lever dina barn?
"Nej, det är bara jag kvar. Gud vill inte ha mig och fan vill inte ha mig heller."

Du snusar?
"Ja, det har jag gjort sedan 1930."

Vilket märke?
"Ettan"

Är det inte fantastiskt? Det tycker jag.

Tata!




Picasso och bondgårdar


Jag har stört mig på en jäkligt trivial sak, men det blir ändå en hjärtefråga eftersom jag tänker så mycket på det. Har dom där i Idol ingen stylist i år?? Dom ser förtäääskiga ut. Enligt min åsikt.
Ta Picasso tex, hon har ju snygga kläder privat, men på fredagskvällarna drar hon på sig dom fulaste trasorna...fladder hit o dit osv. Ser ut som kläder jag o mina vänner hade på sig på nyårsafton 2000.
Usch va onödigt att skriva egentligen...tycker ju Picasso verkar skön och snäll och allt sånt, och hon känns så ärligt tacksam, sånt växer inte på träd. Så, nu känns det bättre.

Jag har just kollat på "bonde söker fru".. Jag vill också bo på bondgård! Gosa med smågrisar, rida på hästar, mocka, äta grillat på gräsmattan, och måla om ladugårdsdörrar! Men hur gör man då? Om man inte vill medverka i "bonde söker fru"? Köpa en bondgård?
haha, det skulle se ut det. Eller? Hm...
Det verkar så enkelt, jobba som satan på sin gård och leva på det. Så genuint liksom.
Inte direkt som att åka runt i Sverige och gå på konstiga auditions, och bo i ett halvår hit och dit i 2:a handslägenheter på mer eller mindre tveksamma ställen.
Vilket liv man lever egentligen..ibland känns det rätt ohållbart minst sagt. Men, man gör det väl av en anledning?  Visst gör man? För att man gillar det? Och för att det är rätt för en just nu? Snälla säg att det är så? Så kan man byta bana och göra nåt helt annat sen om man vill det, köpa bondgård eller nåt?
Oj, oj, oj. Nu blev jag omunter. 
Vad gör man då? Jo, man rycker upp sig! Tar en kopp kaffe, en lussebulle och tittar på fulkultur på tv!

Det är vad jag ska göra nu.

Kärlek och socker
 / fulkultur-älskaren 

RSS 2.0